Followers

Powered by Blogger.

About Me

My photo
ak seorng manusia biasa jer, xda pape pun yg special tntg ak... hahahah

My TimE ZoNe

My Pet

Saturday, January 29, 2011

P. Ramlee Tribute .... waka waka =P



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
dari mlm tdi smpai skrg ni.. (jam kat tangan aku menunjukan pukul 12:56:30) hujan x berenti2... g keje naik moto, abes lencun aku.. dengan bju hujan yg dah uzur... Papa redah je la... huhuhu pe kes cter pasal hujan ni?
Hahaha.. memg kena mngena, sebab hri2 hujan ni la emosi menjadi sayu seiringan dengan cuaca, tambah kerja pada hari Ahad yang semua orang tahu hari berlengggang kangkung kat atas katil... huhuhu

Jadi, hujan2 ni, aku pun cri la lagu2 yg best2 nak layan kat Utube... tertiba ak ternmpak lak video Gelora Asmara, nyanyian Yuna. Lagu ni die nyanyi masa konsert tribute to P.Ramlee (4 november 2010), n papa baru perasan...






tanx to eizzera sbb upload video ni kat utube... aku gelr imprees dgn cara nyanyian dak Yuna ni... ble dgr mcm x caye je yg ni adalah lagu P.Ramlee ( filem Anjuran Nasib yang aku x pernah tengok pun). Then, aku terjumpa lak lagu Tunggu Sekejap (filem Sarjan Hassan) nyanyian Hujan dari konsert yang sama, (Tribute to P.Ramlee)


 

Vocal Noh untuk lagu ni memg terbaik la... (tenkiu to mydigitalspace for the awesome video) cara penyampaian lagu ini oleh Noh memang me"nangkap" beb... Plus, music arrangement die memg kena dgn lgu n cara nyanyian+vocal Noh... (aku bukan org muzik, jdi klu sedap kat telinga aku, kira ok la 2... hehehe =P)

Ada beberapa lgi lagu nyanyian artis lain yang tribute khas untuk Allahyarham P. Ramlee, like Jeritan batinku- Azlan & the typewriter (ni senior aku, Mecah yang rekemankan), Amy seacrh- Jangan Tinggal Daku, Bulan di Pagar Bintang-Hujan feat Awan Band n many more, but, ak x sempat nak dengar lgik... So klu korng nk dengar, juz taip je tajuk wif de singer name like i just wrote above on Utube, komfrim korng jumpa nyer.. N Papa ley jamin u will not diappoited wif most of the song.

But, i still fall in love wif lagu Di mana kan Ku Cari Ganti nyanyian artis feveret aku , Datuk Siti Nurhaliza (tanx to kasuthitam for the video on Utube). Vokal dan cara penyampaian die dalam lagu ni memg terbaik! Terpana n terpukau aku seketika bila dengar lagu ni... hehehe




Anyway, kebanyakan lagu-lagu P.Ramlee memg sedap dijadikan halwa telinga. Tak jemu even dengar berulang-ulang kali (juz jangan dengar satu lagu ulang2 sampai 50x, knfrm jemu gak.. hehehe =P). akhir kata, majulah Artis dan Lagu-lagu BERIMEJ kita untuk Negara!!! bye... =) (trimas kat Hidayah Risip @ kepala sengat sebab sama layan aku dengar lagu2 ni... wawawawa)


Enhanced by Zemanta

1 comments:

Waniey Da PinkHeaven said...

luv 2 listen 0l diz s0ng sang by new generati0n,,,huhu,,,entry yg best~~~

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com