Followers

Powered by Blogger.

About Me

My photo
ak seorng manusia biasa jer, xda pape pun yg special tntg ak... hahahah

My TimE ZoNe

My Pet

Monday, July 19, 2010

BaCk to wOrK..!!!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...

chewah, kemain lgi ak.. mnyahut seruan kerajaan la konon, "MENYOKONG GAGASAN 1 MALAYSIA." hahaha erm.. ak bkn nak cter pasal 1 malaysia hari ni.. yela, topik 2 dah berlambak-lambak skg ni kat media-media. media cetak, media elektronik, media massa, haha seng kata smua org dh berbicara dh pasal bnda ni.. ak rsa korg pun dh ckup pham dh dgn gagasan ni.. klu x pham2 gak, g kutub khana (library la seng cter), cri balik mklumat pasal bnda ni.. klu mlas, korg g j lpak kat kdia kopi ptg2, korg tya pakcik2 yg duk mlepak kat kdai 2, knfrm pnjg lebar diorg tergkan.. menteri pun blom tntu dpt terg mcm diorg... hahahaha





kopi ni bley jmpa kot kat kdai kopi pak akob... hehe





hari ini ak msuk keje balik, pas smlm ak  MC.. huhu 1st time ak MC sejak memulakan tugas 1 Jun ari 2... hahaha... dr kat klinik yg ak pegi 2 kata tongsal ak bengkak, maybe kna jgkitan..  boleh myebbkan demam gak.. pdanla ak keje ari 2 rsa x sdap bdn j.. ceh,dan2 x sedap bdn... so die bg la ak ubt antibiotik dgn ubat hisap...then ak stret j la blik rumah, sjuk weyh bwak mto pkul 11 mlm, terasa la kesjukan smpai ke tulang, pkai sweater pun x rsa mcm pkai sweater.. huhu.. smpai umah, ak jmah roti 2,3 keping.. ye la nk mkn ubt.. xley la nk mkn dgn perut kosong.. huhu pas ak mkn ubt antibiotik 2, ak beralih la plak pda ubt hisap,ermm.. mta ak dh berkelip2 dah msa 2,  x bley blah, msa ak bkak plastik ubt hisap 2, ak tgk bgksan ubt 2, ak rsa ak mcm pnah tgk ubt 2, then ak tgk  kt blakag ubt 2 ad tlis "STREPSIL DUAL ACTION"... kahkahkah ak rsa nk gelak j time 2, nk nangis pun ad gak... yela.. ubt 2 kat kdai apek dpan kg ak pun ad jual.. klu ak tau,bek  ak g bli j kat kdai apek 2 (erm, ada k? hahahaha) , x yah ssah2 bwak moto dlm sjuk2 g klinik kt pekan, free2 j mlayang 16 hinggit... ubt 2 klu kdai x smpai kot 10 hinggit.. huh ak nk legakan hti nyer pasal, ak pun bermonolog dlaman, "xpe. kurg2 jmpa dr dpt MC, dpt ak golek2 ats ktil smpai mthri terpacak ats kpla..." tettt.. kantoi x subuh ..hahaha






ni la rupa bentuk strepsil yg klinik 2 bgi kat ak.. kan seng jumpa kat mna2.. hahahahaha haish, x bley blah tol...




 
satu bnda lgi ak nk cter, sehri sblm ak MC, ad member ak post 1 video kat fesbuk... video lma, tpi lgu nye lgu yg biser ak dgo msa kecik2 dlu... video ni dari filem musg berjanggut, P.Ramlee main actor die...lrik lagu die mcm ni...

wahai nenek si bongkok tiga,
siang ngantuk malam berjaga,
mencari cucu di mana ada,
nenek ku kahwin dgn nak raja.

cucu-cucu tak dapt lari,
nenek tua banyak sakti,
sekarang nenek nak cari ganti,
siapa kena die yang jadi...

pergh memori syial lgu ni.. kecik2 dulu ak slalu gak main game ni.. dah bsan asik main galah pnjang dgn kejo2 j.. main gme ni skali skala ok gak..


cmnilah game nenek-nenek tu, yg jadi nenek,  kena dudk tgh2 dlm bulatan, mta kna ttup, pas yg lain2 abis nyanyi rangkap pertma, nenek 2 kna cri org lain smbil nyanyi rgkap ke-2... haa, knfrm sapa yg pnah main dulu, msti dh snyum kepit2 skunk ni.. hahaha

tpi dlm video 2, yg ak x bley blah ble part last, ad lirik tmbhan 2...

wahai nenek si tua bongkok,
mata rabun hai kaki kontot,
mencari cucu dengan la peluk,
nenek terpeluk hai tok janggut...

 

 nenek skarang dh moden, mengait pun dalam alma maya j.. haha







masa 2 gak ak tergelak.. nk guling2 j rsa atas lantai ofis ni..

ok laa... smpai kat cni j la coretan ak kali ini... erm.. papehal.. hidup ini penuh dgn halangan dan rintgan, hadapilah dgn keimanan dan kesabaran, insyaAllah.. rintangan dan dugaan tu, dpt kita tempuhi dgn mudah... amin.. renung-renungkan dan selamat beramal....
hahaha (mcm utaz kat hot fm la plak...)

chaow.. adios...


Enhanced by Zemanta

2 comments:

I.A. said...

weeehh ko sebut baru aku teringat. legend gile an lagu ni. nanti nak ajar la geng2 kawan cina aku main. aha

FAIDHI SH HUMPREYS said...

hahaha.. ak tkot kwan cina ko ckp... "pe nyer gila bdk ni".. hahahha

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com